uppbackare.  Person som ger under­stöd till någon eller något, med pengar eller genom att an­vända sitt in­flytande. Se även skyddspatron.

I 20 års tid har jag kostnadsfritt publicerat innehåll i form av verktyg, instruktioner och lärdomar. Och jag kommer förstås inte sluta göra det. Men jag vill också åstadkomma mer, och lägga mer tid på aktiviteter som maximerar värde. Därför kan du backa mig.

Genom åren har människor generöst undrat om de kan hjälpa mig med små betalningar för arbetet jag gör. Det passar så tacksamt med min starka önskan att skapa än mer i form av utbildningsmaterial och vägledningar för designers, teknikentusiaster och vanliga medborgare i ett samhälle format av teknik.

Mitt fokus är, som alltid, mänskliga rättigheter och ansvarsfull innovation på den digitala arenan.

Hur du gynnas

Jag är känd för att skapa texter, visualiseringar och förklaringar som människor förstår och tar till sig. Jag är också en passionerad lyssnare, och har studerat coaching inom ramen för ICF-certifiering. Min avsikt är att skapa direkt användbart material som passar människor som värderar jämlikhet, inkludering och etik. Jag hoppas du är här för att att du redan tagit del av något jag skapat.

Jag bidrar nu med mer av samma genom nytt innehåll som kan ta formen av:

  • Video-/blogginstruktioner, guider och ämnesfördjupningar
  • Verktyg, mallar och idésystem för nedladdning
  • Fördjupningar i teknisk utvecklin ur ett människorätts- och etiskt perspektiv
  • Gruppcoaching and generella diskussionsytor
  • Förhandsvisningar av nya föreläsningar och workshops
  • Innehållet är alltid först på engelska, men ett urval av innehållet kommer översättas till svenska för svensktalande uppbackare.

Betalt innehåll kommer vara av två typer:

  1. Betalt exklusivt. Alltid endast tillgängligt för betalande backare.
  2. Betalt först. Distribueras först till betalande backare för att senare öppnas upp publikt (oftast efter flera månader).

För att säkerställa mervärde har jag för avsikt att erbjuda ett forum där du som backare kan hjälpa till att föreslå och rösta på ämnesområden.

Bli en backare ('patron' på engelska)

Du kan åtnjuta gratis medlemskap så länge du vill. När du är redo att bli en betalande medlem uppgraderar du bara ditt konto.

  • Gratis. Som en registrerad gratismedlem får du det öppna nyhetsbrevet, inklusive inbjudningar till framträdanden och event. Du hjälper mig genom att dela innehåll som du tycker är användbart.
  • Betalande: €6/månad eller €60/år. Du backar mitt arbete finansiellt och får som betalande medlem full tillgång till allt innehåll för så kallade patrons. Du får även mer åtkomst till mig personligen, delvis genom ett forum.